Zeleninová bezlepková polievka
Zdravá zeleninová polievka, ktorá zahreje hlavne počas dlhých zimných večerov a získa si vás svojou podmanivou chuťou a jednoduchou prípravou.
Čas prípravy: 20 min – 30 min., Čas varenia: 32 min – 34 min.
Ingrediencie
120 g | Capelli d’ Angelo |
---|---|
2 PL | olivový olej |
2 l | zeleninový vývar |
300 g | konzervovaná fazuľa |
1-2 | mrkvy |
1 palička | zeler |
1 | cuketa |
½ | cibuľa |
1 | pór |
1 | zemiak |
3 PL | paradajkový pretlak |
1 štipka | majorán |
2 | lístky bazalky |
soľ a čierne korenie |
Príprava
- Najemno nasekáme cibuľu, zeler, mrkvy, pór a bazalku. Vložíme ich do hrnca s olivovým olejom a niekoľko minút pražíme.
- Potom pridáme paradajkový pretlak, na kocky nakrájaný zemiak a cukinu, majorán, niekoľko celých fazúľ, zvyšok roztlačených fazúľ a vývar.
- Osolíme a okoreníme, znížime plameň a necháme variť asi 20 minút.
- Nakoniec do hrnca pridáme cestoviny a varíme podľa uvedenia na ich obale. Polievku podávame horúcu.