Bezlepkový burger so strukovinou, quinoou a bazalkou
Ak nie ste fanúšikom mäsa, máme pre Vás úplne dokonalú alternatívu v podaní bezlepkových a bezlaktózových mini burgrov, ktoré si zamilujete na prvé zakusnutie.
Príprava: 45min., Čas varenia: 20 min – 25 min., Čas na vychladnutie: 4 h. Porcie: 4
Ingrediencie na prípravu vegánskych burgrov
Na burger: | |
480 g | Borlotti fazule |
50 g | quinoa |
2 | zemiaky |
1 balíček | Hamburger |
4 krajcov | Maestro Classic |
trocha | Paniermehl – Breadcrumbs |
1 | paradajka |
2 vetvičky | bazalka |
trocha | extra panenský olivový olej |
2 g | kari |
1 štipka | jedlá soľ |
Na omáčku: | |
1 | avokádo |
trocha | šťava z 1 limetky |
1 | strúčik cesnaku |
1 vetvička | koriander |
2 PL | extra panenský olivový olej |
1 štipka | jedlá soľ |
1 štipka | čierne korenie |
Príprava
Príprava mini burgerov:
- Ošúpte zemiaky a varte ich na pare 20 – 25 minút. Quinou varte vo vriacej, osolenej vode zhruba 15 minút, potom ju sceďte a dobre osušte.
- Medzitým si pripravte avokádovú omáčku.
- Hamburgerové žemle rozrežte na polovicu, pokvapkajte ich zvnútra trochou oleja a opečte ich dozlatova na nepriľnavej panvici, rozrezanou časťou smerom nadol.
- Do mixéra dajte nakrájaný chlieb s bazalkou, až kým sa nebude jemne rozpadať a potom ho dajte do misky.
- Do mixéra dajte fazuľu so zemiakmi, karí a štipku soli, keď dostanete pevnú hmotu, preložte ju do misky, pridajte dobre osušenú quinou, chlieb s bazalkou a zamiešajte.
- Zakryte a nechajte odpočívať v chladničke 4 hodiny, potom rozdeľte burgerovú zmes na 12 malých častí, pomocou rúk vytvarujte a obaľte v strúhanke.
- Burgery opražte na dobre rozohriatej panvici s 2 – 3 lyžicami oleja zhruba 1 minútu, potom ich otočte a nechajte ich dôjsť ďalšiu minútu. Jemne ich osoľte a do každej hamburgerovej žemle s avokádovou omáčkou dajte tri kusy.
- Na záver dajte plátok paradajky a podávajte.
Oskarova rada:
- Na výraznejšiu chuť po opečení dajte do vnútra žemle ošúpaný cesnak rozrezaný na polovicu.
Príprava avokádovej omáčky:
- Avokádo rozrežte na polovicu, vyberte jadro, ošúpte ho a nakrájajte na kúsky.
- Dajte ho do mixéra spolu s limetkovou šťavou, olejom, ošúpaným cesnakom, lístkami koriandra, dvomi štipkami korenia a jednou štipkou soli.
- Mixujte, až kým nedostanete pevnú hmotu, potom ju dajte do misky, zakryte ju a uchovávajte v chladničke, až kým ju nepoužijete.
Dobrú chuť želá bezlepkovo…