Ak nie ste fanúšikom mäsa, máme pre Vás úplne dokonalú alternatívu v podaní bezlepkových a bezlaktózových mini burgrov, ktoré si zamilujete na prvé zakusnutie.

Príprava: 45min., Čas varenia: 20 min – 25 min., Čas na vychladnutie: 4 h. Porcie: 4

Ingrediencie na prípravu vegánskych burgrov

Na burger:
480 gBorlotti fazule
50 gquinoa
2zemiaky
1 balíčekHamburger
4 krajcovMaestro Classic
trochaPaniermehl – Breadcrumbs
1paradajka
2 vetvičkybazalka
trochaextra panenský olivový olej
2 gkari
1 štipkajedlá soľ
Na omáčku:
1avokádo
trochašťava z 1 limetky
1strúčik cesnaku
1 vetvičkakoriander
2 PLextra panenský olivový olej
1 štipkajedlá soľ
1 štipkačierne korenie

Príprava

Príprava mini burgerov:

  • Ošúpte zemiaky a varte ich na pare 20 – 25 minút. Quinou varte vo vriacej, osolenej vode zhruba 15 minút, potom ju sceďte a dobre osušte.
  • Medzitým si pripravte avokádovú omáčku.
  • Hamburgerové žemle rozrežte na polovicu, pokvapkajte ich zvnútra trochou oleja a opečte ich dozlatova na nepriľnavej panvici, rozrezanou časťou smerom nadol.
  • Do mixéra dajte nakrájaný chlieb s bazalkou, až kým sa nebude jemne rozpadať a potom ho dajte do misky.
  • Do mixéra dajte fazuľu so zemiakmi, karí a štipku soli, keď dostanete pevnú hmotu, preložte ju do misky, pridajte dobre osušenú quinou, chlieb s bazalkou a zamiešajte.
  • Zakryte a nechajte odpočívať v chladničke 4 hodiny, potom rozdeľte burgerovú zmes na 12 malých častí, pomocou rúk vytvarujte a obaľte v strúhanke.
  • Burgery opražte na dobre rozohriatej panvici s 2 – 3 lyžicami oleja zhruba 1 minútu, potom ich otočte a nechajte ich dôjsť ďalšiu minútu. Jemne ich osoľte a do každej hamburgerovej žemle s avokádovou omáčkou dajte tri kusy.
  • Na záver dajte plátok paradajky a podávajte.

Oskarova rada:

  • Na výraznejšiu chuť po opečení dajte do vnútra žemle ošúpaný cesnak rozrezaný na polovicu.

Príprava avokádovej omáčky:

  • Avokádo rozrežte na polovicu, vyberte jadro, ošúpte ho a nakrájajte na kúsky.
  • Dajte ho do mixéra spolu s limetkovou šťavou, olejom, ošúpaným cesnakom, lístkami koriandra, dvomi štipkami korenia a jednou štipkou soli.
  • Mixujte, až kým nedostanete pevnú hmotu, potom ju dajte do misky, zakryte ju a uchovávajte v chladničke, až kým ju nepoužijete.

Dobrú chuť želá bezlepkovo…