Milujete chuť talianskej kuchyne? Bezlepková Focaccia je vhodným štartérom rodinnej večere, prípadne iba tak, počas dňa, keď máte chuť na niečo drobné, chutné.
Cesto:
1 200 g bezlepkovej múky na pečivo a kysnuté cesto
2 vajcia
¼ šálky olivového oleja (60 ml)
¼ šálky vody (60 ml)
2 ČL mletého cesnaku (6 g)
½ ČL červenej papriky
¼ ČL soli
1 ČL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate (4 g)
Predhrejte rúru na 200°C. Natrite olej na vnútornú stranu formy na pečenie, alebo plechu, na ktorom budete Focacciu piecť.
Zmiešajte chlebovú zmes, vajcia, ¼ šálky olivového oleja, vody a dôkladne premiešajte. Nechajte 5 minút odležať.
Cesto vyškrabte do pripravenej formy a jemne navlhčenými alebo naolejovanými rukami rozotrite na celú plochu formy. Jemne potrite olivovým olejom, potom rovnomerne posypte cesnakom, červenou paprikou a soľou. Ak máte chuť, nebráňte sa ani rajčinám, čerstvej cibuľke, prípadne inej zelenine, ktorú obľubujete. Odporúčame jemne posypať nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Pečieme do zlatista, 18-20 minút. Vyberte z rúry a vrch ihneď potrite olivovým olejom. Pred krájaním a podávaním nechajte vychladnúť aspoň 10 minút.