Ingrediencie

  • 1 PL olivového oleja
  • 200 g chorizo nakrájané na kocky
  • 1 cibuľa– nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika– nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku– nasekané nadrobno
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 500 g passaty
  • 400 g Barilla Bezlepkové Penne
  • 100 g parmezánu– najemno nastrúhaného
  • hrsť bazalky– nahrubo nasekanej

Príprava

  1. Orestujte zeleninu a chorizo. Do veľkej hlbokej panvice pridajte kvapku olivového oleja, potom pridajte chorizo, cibuľu, papriku a cesnak a na miernom ohni jemne opečte 7-8 minút, kým cibuľa nezmäkne a olej má sýto červenú farbu od papriky v chorize.
  2. Pridáme paradajky– pridáme passatu a vmiešame paradajkový pretlak. Všetko spolu zmiešame.
  3. Vložte Barilla bezlepkové Penne do paradajkovej omáčky, dolejte vriacou vodou– do panvice pridajte toľko horúcej vody, aby zakryla cestoviny. Dochutíme soľou a čiernym korením. Potom priveďte do varu, znížte teplotu a varte cestoviny asi 15 minút. Občas premiešajte, aby sa nezlepili.
  4. Ako náhle sú cestoviny uvarené podľa vašich predstáv, panvicu odstavte z ohňa a pridajte parmezán a dozdobte bazalkou.