Ingrediencie

  • bezlepkové Tagliatelle
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 menšia paradajka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 papriky – červená, žltá a zelená
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 šálka vegánskeho syra
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • ¼ šálky teplej vody
  • tymian a čierne korenie na ozdobenie

Príprava

  1. Cestoviny priveďte do varu 5-7 minút (s 1 polievkovou lyžicou ružovej soli), potom ich sceďte/prepláchnite v cedníku a odstavte.
  2. Na kokosovom oleji si do zlatista orestujeme cibuľu, cesnak a cibuľku.
  3. Pridáme všetky papriky, nalejeme ¼ šálky vody, teplotu znížime na minimum, zakryjeme panvicu a necháme 10 minút variť.
  4. Po zvarení zvýšime oheň na stredný stupeň a vmiešame paradajky a marinádu.
  5. Pridáme cestoviny, kurkumu a nalejeme kokosové mlieko do panvice a spojte všetky ingrediencie dohromady.
  6. Cestoviny povaríme spolu s kokosovým mliekom ďalšie 3-4 minúty.
  7. Nakoniec vmiešame vegánsky syr a pokračujeme vo varení ďalšie 2 minúty.
  8. Na záver ozdobíme tymianom a čiernym korením.