Ingrediencie

  • 200 g bezlepkových špagiet
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 700 g rozmixovaných cherry paradajok
  • 2 stredné cukety, nakrájané na tenké plátky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 750 g morských plodov
  • 2 citróny, olúpané, odšťavené
  • 1/2 šálky nahrubo nasekanej petržlenovej vňate
  • 120 g rukoly
  • 1 PL opražených píniových orieškov

Príprava

  1. Cestoviny uvarte vo veľkom hrnci s vriacou vodou podľa návodu. Dobre sceďte. Zakryte, aby zostali v teple.
  2. Medzitým si na veľkej hlbokej panvici zohrejte olej na strednom ohni. Cibuľu restujte za stáleho miešania 3 minúty alebo kým cibuľa nezmäkne. Znížte teplotu na minimum a pridajte paradajky, cuketu a cesnak. Varte za občasného miešania 10 minút.
  3. Pridajte morské plody a varte za občasného miešania 5 minút alebo kým sa morské plody neuvaria.
  4. Do zmesi s morskými plodmi pridajte cestoviny s citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a rukolou.
  5. Dochutíme korením a posypeme píniovými orieškami.