Ingrediencie

Na polievku:

  • 550 g zemiakov
  • 1 červená cibuľa
  • 2x zeler
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica panenského olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžička garam masala
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL čili vločiek
  • ¼ lyžičky soli
  • hrsť čerstvého koriandra

 

Na krutóny:

  • 3 plátky bezlepkového chleba
  • 1 lyžica panenského olivového oleja
  • ¼ lyžičky cesnakových granúl
  • soľ a korenie podľa chuti

Príprava

  1. Ošúpeme a nakrájame červenú cibuľu, zeler a ošúpeme a nahrubo nakrájame cesnak.

  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

  3. Na panvici zohrejeme olivový olej, potom pridáme cibuľu, cesnak a zeler. Osmažíme na miernom ohni 2-3 minúty, potom pridáme kurkumu, garam masalu, soľ a čili vločky. Pokračujeme v smažení 2-3 minúty.

  4. Zemiaky pridáme do panvice, dobre premiešame a smažíme ďalšiu minútu. Potom pridáme zeleninový vývar, prikryjeme a privedieme do varu. Znížime teplotu na minimum a varíme 20 minút.

  5. Pridáme koriander (listy a stonky, nahrubo nasekané) a dobre premiešame.  Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.

  6. Na krutóny si predhrejeme rúru na 180 °C a do zapekacej formy pridáme olivový olej. 

  7. Chlieb nakrájame na kocky a dobre premiešame s olejom. Dochutíme soľou, cesnakom a korením a pečieme 5 minút.