Ingrediencie

  • 175 g bezlepkovej múky 
  • 85 g masla
  • štipka kajenského korenia
  • 1 žĺtok zmiešaný s 3 PL studenej vody
  • 1 vajce , rozšľahané
  • 3 lyžice čerstvo nastrúhaného parmezánu 
  • po 1 lyžičke maku a rasce

Príprava

  1. Zmiešame múku, maslo a kajenské korenie. Pridáme zmes vajec a vody a miešame dokým sa zmes nezačne spájať. V prípade potreby pridajte trochu vody.
  2. Rúru vyhrejeme na 190°C/horkovzdušnú 170°C/plynovú. Cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik. Plech potrieme rozšľahaným vajíčkom a prekrojíme po šírke na polovicu. Jednu polovicu posypeme parmezánom a druhú posypeme makom a rascou. zľahka prejdite valčekom po vrchu, aby sa syr a semienka vtlačili do cesta. Každú polovicu nakrájajte na 12-15 tyčiniek. Tyčinky poukladáme na plech a necháme 10 minút chladiť.
  3. Pečieme 8-10 minút do zlatista.