Ingrediencie
Cesto :
- 300 g masla
- 300 g hladkej bezlepkovej múky
- 300 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička bezlepkového prášku do pečiva
- ¼ lyžičky xantánovej gumy
- 6 lyžíc kakaového prášku
- 3 lyžice mlieka
Plnka:
- 200 g práškového cukru
- 4 lyžice kakaového prášku
- 100 g masla
- 100 g cream cheese
- 70 g čerstvých malín
- tmavá čokoláda (75% kakaovej sušiny)
Príprava
- Maslo necháme zohriať na izbovú teplotu.
- Rúru predhrejeme na 190°C. Dve tortové formy (asi 20 cm) vymastíme maslom, dno vystelieme mastným papierom a boky vysypeme bezlepkovou múkou.
- V miske šľaháme maslo s cukrom asi 5 minút, alebo kým nebude svetlé a nadýchané. Rozklepnite vajcia a potom vmiešajte vanilkový extrakt, kým sa nespojí. Do misky preosejte múku, prášok do pečiva, xantánovú gumu a kakaový prášok a potom premiešajte. Pridajte mlieko a krátko miešajte, kým nevznikne pekné hladké cesto.
- Opatrne rozdeľte zmes medzi tortové formy, potom položte na strednú priečku vyhriatej rúry a pečieme 15 až 20 minút. Nechajte 5 minút vychladnúť, potom koláčiky vyklopte na drôtenú mriežku a nechajte úplne vychladnúť, kým budete robiť polevu.
- Práškový cukor a kakaový prášok preosejte do veľkej misy, potom pridajte maslo a vyšľahajte do hladka. Pridáme cream cheese a miešame dokým sa nespojí. Ak je plnka trochu hustá, pridajte troška mlieka na uvoľnenie.
- Po vychladnutí položte jednu z piškót na tanier alebo tortový stojan. Opatrne rozotrieme na polovicu maslovej polevy. V miske rozdrvte maliny vidličkou a potom ich rozsypte na vrch. Navrch priložte druhú špongiu a mierne pritlačte, potom opatrne rozotrite zvyšnú polevu a dokončite niekoľkými hoblinami čokolády.