Ingrediencie

Cesto :

  • 300 g masla
  • 300 g hladkej bezlepkovej múky
  • 300 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička bezlepkového prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky xantánovej gumy
  • 6 lyžíc kakaového prášku
  • 3 lyžice mlieka

 

Plnka:

  • 200 g práškového cukru
  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 100 g masla
  • 100 g cream cheese
  • 70 g čerstvých malín
  • tmavá čokoláda (75% kakaovej sušiny)

Príprava

  1. Maslo necháme zohriať na izbovú teplotu.
  2. Rúru predhrejeme na 190°C. Dve tortové formy (asi 20 cm) vymastíme maslom, dno vystelieme mastným papierom a boky vysypeme bezlepkovou múkou.
  3. V miske šľaháme maslo s cukrom asi 5 minút, alebo kým nebude svetlé a nadýchané. Rozklepnite vajcia a potom vmiešajte vanilkový extrakt, kým sa nespojí. Do misky preosejte múku, prášok do pečiva, xantánovú gumu a kakaový prášok a potom premiešajte. Pridajte mlieko a krátko miešajte, kým nevznikne pekné hladké cesto.
  4. Opatrne rozdeľte zmes medzi tortové formy, potom položte na strednú priečku vyhriatej rúry a pečieme 15 až 20 minút.  Nechajte 5 minút vychladnúť, potom koláčiky vyklopte na drôtenú mriežku a  nechajte úplne vychladnúť, kým budete robiť polevu.
  5. Práškový cukor a kakaový prášok preosejte do veľkej misy, potom pridajte maslo a vyšľahajte do hladka. Pridáme cream cheese a miešame dokým sa nespojí. Ak je plnka trochu hustá, pridajte troška mlieka na uvoľnenie.
  6. Po vychladnutí položte jednu z piškót na tanier alebo tortový stojan. Opatrne rozotrieme na polovicu maslovej polevy. V miske rozdrvte maliny vidličkou a potom ich rozsypte na vrch. Navrch priložte druhú špongiu a mierne pritlačte, potom opatrne rozotrite zvyšnú polevu a dokončite niekoľkými hoblinami čokolády.