Ingrediencie

Korpus

 

Plnka:

  • 250 g  mascarpone
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 2 PL sladkej ryžovej múky alebo kukuričného škrobu
  • 250 g kyslej smotany
  • 1/4 lyžičky vanilky

 

Poleva z kyslej smotany:

  • 250 g kyslej smotany
  • 1/4 šálky cukru
  • 1 lyžička vanilky

 

Čerešňová náplň:

  • 500 g čerešní
  • 1/4 lyžička vanilky
  • 1/2 šálky vody
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 4 PL kukuričného škrobu

Príprava

  1. Rúru si predhrejeme na 165°C.
  2. Maslové sušienky dáme do mixéra a rozdrvíme na prášok. Pridáme cukor a muškátový oriešok a dôkladne premiešame. Roztopíme si maslo a vylejeme na rozdrvené sušienky. Poriadne pomiešame, aby sa sušienky nasiakli. Zmes utlačíme na dno tortovej formy a uložíme ju do chladničky.
  3. Do misy si dáme mascarpone, cukor a vymiešame tuhý krém.
  4. Postupne pridáme vajíčka, jedno po druhom. Pridáme sladkú ryžovú múku, kyslú smotanu a vanilku. Šľaháme na maximum do hladka. Zmes nalejeme do formy a pečieme 45 minút.
  5. Kým sa cheesecake pečie, zmiešame zvyšnú kyslú smotanu, cukor a vanilku, šľaháme, kým nebude hladká a zmiešaná.
  6. Na upečený cheesecake natrieme polevu z kyslej smotany a pečieme ďalších 15 minút. Po dopečení necháme cheesecake ešte hodinu v rúre.
  7. Plnka na čerešňový koláč: Všetky ingrediencie zmiešame vo veľkej panvici. Privedieme do varu; znížime teplotu na minimum a za častého miešania varíme asi 10 minút. Necháme vychladnúť. Tesne pred podávaním natrieme na vychladený cheesecake čerešne.